Hvorfor Investere i et Massasjebad eller Swimspa
 1. Blodet renner raskere

  Fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i beina, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Virkningen er tydeligst i kaldt vann. Det gir hjertet 35 prosent mer blod (ca. 700ml) å pumpe rundt. Hjerterytmen øker i vann som har samme temperatur som kroppen eller er varmere, og synker i kaldt vann.

  Det er positivt at blodet går raskere fordi det gir en bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Jetdyser kan forsterke virkningen hvis de er stilt inn riktig vei slik at blodet hjelpes frem mot hjertet.
 1. Nyrene renser ut avfallet

  Når blodet tvinges fra bena og opp til hjertet og lunger, stimuleres nyrene til å produsere mer urin. Dermed fjernes flere giftstoffer og avfallsprodukter enn normalt. Mange tisser optil seks ganger mer når de er på spa!
 2. Fjerner væskeansamlinger

  Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje: Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen, og hjelper den frem til lymfe knutene, der avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske brytes ned. Dermed fjernes også væskeansamlinger. Pleier du f.eks. å ha tunge ben, vil de kjennes betydelig lettere - og du blir lettere og mer avslappet.
 3. Pusten styrkes

  I vann kan du ikke puste så dypt som ellers på grunn av vannmotstanden mot brystkassen. Det er god styrketrening av pustemusklene, ettersom du jo ikke kan unngå å puste, og det blir lettere å puste på en naturlig måte når du er ute av vannet.
 4. Ledd og muskler blir smidige

  Leddene blir smidigere og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Et varmt boblebad med jetdyser kan mykgjøre muskelfi brene og bindevevet og låse opp stive ledd. Spenningssmerter reduseres eller kan til og med forsvinne helt.
 5. Frigir velværehormoner

  37-38 grader varmt vann utløser en rekke hormonelle endringervia hypofysen i hjernen.
  Blant annet frigjøres hormonet ACTH,som setter i gang produksjonen av hydrokortison.
  Det er et stoff som skaper en følelse av lykke og velvære i hjernen.
 6. Forbrenner mer energi

  Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, som setter fart på kaloriforbrenningen.
 7. Kaldt vann kvikker først opp

  Du kan få en spesielt oppkvikkende effekt ved å være forsiktig med varmen i boblebadet. F.eks. får vann på 18 grader blodomløpet i huden til å gå på sparebluss.
  I stedet trekkes blodet inn i hjertet og de store blodårene innenfor brystkassen og pulsårene som fører blod til hjernen.
  Dermed føler du deg mer våken og oppkvikket.
  Når du har fått varmen i deg igjen, slapper du godt av.
  Luftboblene i badet gir litt av den samme badstuevirkningen: Små kalde eksplosjoner i det varme vannet.
 8. Varmt vann gjør deg døsig

  Vann over 37 grader får store mengder blod til å forplante seg til hud og muskler.
  Når musklene blir varme og spenningene slipper, og når hele kroppen renser seg og flytter væske rundt i kroppen, blir du deilig avslappet og søvnig - og du lengter etter et godt sted å sove!
 9. Norrøna er bygd opp av folk som har jobbet i service og spabad bransjen i over 15 år, du kan være trygg på at du alltid vil få god personlig service fra våre flinke medarbeidere. Alle bad fra oss er topputstyrt slik at du kan være sikker på at du får det beste markedet kan tilby per i dag.