Biofilm i Boblebad

Er utseendet eller lukten av vannet ditt av?

Kanskje vannet er disig, med et ukjent stoff som flyter på toppen av det eller i nærheten av jetflyene og skimmeren. Vel, det gåtefulle er sannsynligvis biofilm. Det er en gruppe bakterier som skiller ut et organisk belegg som fungerer som beskyttelse. Før du lar noen bruke spaet, må du kvitte deg med det fordi det ikke bare er uhygienisk, men også en helsefare. Du vil virkelig ikke ha biofilm i spaet ditt, så målet med denne artikkelen er å forklare hvorfor den er der, hvordan du kan bli kvitt den og hvordan du kan forhindre at den kommer tilbake.

Spa gir det perfekte miljøet for bakterier å blomstre på grunn av kombinasjonen av høye vanntemperaturer og organiske elementer som gjester som bruker boblebadet tilfører vannet. I boblebadet ditt, på filtrene og i et tynt lag på de indre veggene i rørene dine, bygger det seg opp bakterier over tid. Denne filmen er vanligvis goopy og kan være hvit, gul, grønn, rosa eller til og med svart. Når den først er utviklet, er det betydelig vanskeligere å opprettholde klart vann.

Hvordan det ser ut... og hvordan unngå det
Spaets vann må desinfiseres grundig. Uansett hvilken behandlingsform du velger, må du gi den jevnlig oppmerksomhet.

Hvis det har utviklet seg biofilm i spaet ditt, er det mest sannsynlig på grunn av uregelmessig eller utilstrekkelig vannbehandling, eller en feil i behandlingen. Men hvis rørene forblir våte etter den endelige produksjonsinspeksjonen, kan biofilm av og til sees selv i splitter nye badestamper.

Test desinfeksjonsnivået i spavannet ditt så ofte du kan, og hvis du oppdager at det er for lavt, iverksett tiltak umiddelbart.

Vi oppfordrer splitter nye spa-eiere til å utføre raske daglige kontroller for å redusere muligheten for senere å håndtere et alvorlig biofilmproblem. Hver gang det ikke er et desinfeksjonsmiddel i vannet, begynner biofilm å vokse, og jo mer det er av det, desto vanskeligere er det å fjerne. Under de nesten ideelle forholdene i et varmt badestamp kan noen bakterier formere seg på så lite som 20 minutter, så hvis du lar boblebadet ligge over natten uten å desinfisere det, kan det være en milliard ganger flere bakterier 10 timer senere.

Å holde seg til rutinemessig testing og behandling er den beste tilnærmingen for å forhindre utvikling av biofilm. Du bør også alltid ta en dusj før du bruker spaet.

Hvordan eliminere det
Dessverre vil det ikke løse problemet ved å øke dosene av den vanlige desinfeksjonsprosessen – enten den bruker aktivt oksygen, brom eller klor. Bakterier er skjermet fra skadelige stoffer av biofilm.

Å bruke rengjøringsmidler laget spesielt for biofilm, som AquaFinesse Spa Clean eller Super SpaClean, er det beste alternativet. Biofilmrenseren trekker biofilmen til overflaten og bryter den ned, men den renser også rørene dine.

Ikke glem å skylle filtrene dine også, eller bytt dem helt ut om nødvendig.

Du må deretter tømme badestampen og skylle skallet mens vannstanden synker. Alt du trenger å gjøre er å fylle spaet med nytt vann, balansere pH og fremfor alt umiddelbart gjenoppta desinfeksjonsbehandlingen, fordi de fleste biofilmfjernere ikke dreper bakterier.

Du må deretter tømme badestampen og skylle skallet mens vannstanden synker. Alt du trenger å gjøre er å fylle spaet med nytt vann, balansere pH og fremfor alt umiddelbart gjenoppta desinfeksjonsbehandlingen, fordi de fleste biofilmfjernere ikke dreper bakterier.

KjemiVann